středa 10. června 2015

Domácí čokoládová zmrzlina

Budeme potřebovat : 
150 ml       smetana ke šlehání
100g     čokoláda na vaření
50g      nerafinovaný cukr
30g         kakao
285ml       plnotučné mléko
POSTUP:
Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Poté směs sejmeme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.
Směs necháme vychladnout, mezitím našleháme smetanu a vmícháme ji do chladného čokoládového krému.
Poté vše vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během mražení je vhodné zmrzlinu promíchávat. Zhruba po 5-ti hodinách je domácí čokoládová zmrzlina připravená k servírování.

Žádné komentáře:

Okomentovat